Saç Boyasına Oksidan Yerine Ne Katılır?

Saç boyası hakkında en fazla merak edilen sorulardan biri, saç boyasına oksidan yerine ne katılır? Sorusudur. İçerisinde peroksit ve hidrojen maddelerini bulunduran oksidan, saç sağlığımıza zararı olabilecek bir üründür.

Bu nedenle kullanımında dikkatli olunmasına gerek vardır. Bazı bireyler, bu zararı bildiklerinden dolayı oksidanı kullanmak istemezler. Bu maddenin yerine su ya da krem kullanarak da aynı etkiyi yakalayabilmeniz mümkündür.

Saç Boyasına Su Katılır Mı?    

Oksidan yerine tercih edebileceğiniz en uygun maddelerden biri sudur. Su, boyanın daha akışkan bir kıvam almasını sağlar. Bu sayede daha kolay bir uygulama gerçekleştirebilirsiniz. Su, çok doğal bir ürün olduğu için saçlarınıza asla zarar vermeyecektir. Ancak su kullandığınız zaman istediğiniz sonuca ulaşamayabilirsiniz.

Oksidanı Su İle Karıştırabilir Miyim? 

Oksidan olmadan saçınızı boyadığınız zaman istediğiniz rengi elde etmeniz biraz zorlaşır. Bunu yaşamak istemiyorsanız, farklı bir alternatif uygulayabilirsiniz. Oksidanın içerisine bir miktar su ekleyerek seyreltme yapabilirsiniz. Böylece hem ürünün zararını azaltmış olursunuz hem de istediğiniz renge ulaşırsınız.

Saç Boyasına Oksidan Yerine Ne Katılır?
Saç Boyasına Oksidan Yerine Ne Katılır?

Saç Boyasına Oksidan Yerine Saç Kremi Katılır Mı?

Eğer su kullanmak istemiyorsanız, deneyebileceğiniz farklı bir yöntem daha vardır. Oksidan yerine saç kremi kullanmanız da aynı sonuçlara ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu yöntem sayesinde renk yoğunluğuna çok fazla ulaşamayabilirsiniz. Ancak boyanan saçlarınız daha parlak görünmeye başlayacaktır. 1 çay bardağı kadar saç kremi kullanmanız yeterlidir.

Oksidan Olmadan Saç Boyası Tutar Mı?

Oksidan olmadan saç boyası yaptığınızda şu sonuçlarla karşılaşırsınız:

  • Boyama için saçlarınız yeteri kadar açılmaz.
  • Renk yoğunluğunda istediğiniz sonuç meydana gelmez.
  • Boyanın saça uygulanması zor olur.

Bu nedenle oksidan kullanmak önemlidir. Ancak bu şart değildir. Kullanmayı tercih etmeyen kişiler, alternatif yöntemleri deneyebilirler.

Oksidan Olmadan Saç Boyanır Mı?

Bu madde olmadan da saç boyayabilmeniz mümkündür. Ancak boyanın daha etkin olabilmesi ve kolay uygulanabilmesi oksidana bağlıdır. Özellikle de yoğun renklere ulaşmak isteyenler bu ürünü de kullanmalıdırlar. Aksi halde beğenmediğiniz bir görüntü meydana gelebilir. Aynı zamanda hayal ettiğiniz rengin daha uzun süre kalıcı olabilmesi için de gerekli olan bir maddedir.