Çocuklarda daha fazla görülen suçiçeği, ağır belirtiler ile kendini belli etmeyen virüs kaynaklı bir rahatsızlıktır. Suçiçeğine sebep olan virüs aynı zamanda zona rahatsızlığının da kökenidir. Aslında suçiçeği enfeksiyonun birinci rahatsızlığı ve çocukluk çağlarında görülenidir. Zona ise, ikinci olarak daha büyük yaşlarda ve suçiçeği geçirmiş olan bireylerde görülenidir. Ayrıca suçiçeği bulaşıcı bir rahatsızlık olduğu için, diğer aile bireyleri suçiçeği geçiren kişinin kullandığı eşyaları kullanmamaya özen göstermelidir.
Hastalığın tanısı dökülen derilerin dikkatle incelenmesi ile konulabilir. Ayrıca bulaşıcı bir hastalık olduğundan yakın zamanda suçiçeği geçiren bir bireyle temas halinde bulunma var ise, direkt de teşhis konulabilmektedir. Kesin emin olunmayan durumlarda ise, vücuttan alınan döküntü örneklerine laboratuvar testleri uygulanmaktadır. Hastalığın tedavisinde ise, öncelikle bağışıklık sisteminin durumuna bakılmaktadır. Bağışıklık sistemi normal düzeylerde ise, yalnızca kaşıntı ve döküntülerin azalmasına yönelik tedavi uygulanır.
Kaşıntı için eğer hafif suçiçeği geçiriliyorsa losyon tedavisi, ağır geçiriliyor ise, hap tedavisi uygulanır. Bununla birlikte enfeksiyonun dağılmaması için günlük ve düzenli olarak vücut sabun ile temizlenmelidir. Ateşi yükselen çocuklarda ateş düşürücü ve ağrı kesici ilaçlar verilmektedir. Suçiçeği süresince kesinlikle aspirin kullanılmamalıdır. Çünkü virüs kaynaklı enfeksiyonlarda aspirin tüketen çocuklarda Rene sendromu riski artış göstermektedir. Rene nedir diye soranlar için, karaciğer yağlanmasına bağlı olarak ciddi olarak görülen fonksiyon kaybıdır. Bunun sonunda bilinç değişikliklerinden komaya kadar uzanan ölümcül bir süreç ortaya çıkabilir. Yetişkin yaşlarda suçiçeği geçirenlerde ve bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklarda antiviral tedavi uygulanmaktadır.