Anestol Pomad lokal uyuşturucu etkiye sahiptir. Lokal anestezik olarak kullanılan Anestol Pomad krem son zamanlarda kadınlar arasında çeşitli alanlarda kullanılmaya başlamıştır.
Kullanmadan önce uzmana danışmanızı öneriyoruz. Gün içinde 2-3 defa kullanabilirsiniz. Her kullanımda maksimum 5 gram kullanılmalıdır. Aşırı kullanımda yan etkilerle karşılaşabilirsiniz.
Anestol Pomad’ın Kadınlar İçin Kullanım Alanları:
Aşağıdaki kullanım alanları çeşitli forumlarda ve kadınlar arasında yaygınlaştırılmış kullanımlardır. Doktorunuza danışmadan bu alanlarda kullanmanızı önermiyoruz.
- Ağda sırasındaki acıyı azaltmak
- Kaş ve bıyık aldırırken acıyı azaltmak
- Lazer epilasyon sırasında acıyı azaltmak
- Mama ucu çatlakları acısı ve ağrısını dindirmek
- Basur acısını azaltmak
- Güneş yanık acılarını azaltmak
Anestol Pomad Nasıl Kullanılır?
Kremin uygulanacağı bölgeyi iyice temizleyiniz. Hedeflenen bölgeye kremi sürüp iyice ovalarayak yedirmeniz gerekiyor. Krem etkisini 5 dakika içinde gösterecektir.
Anestol Pomad Vajinada Nasıl Kullanılır?
Anestol pomad vajinada kullanırken dikkatli olunmalıdır. Anestol pomad vajinanın çevresine sürülmelidir. Vajina içine kesinlikle sürülmelidir. Vajina çevresi gibi hassas bölgelere uygulamadan önce mutlaka doktora veya uzmana sorulmalıdır!
Anestol Pomad’ın İçeriğindeki Maddeler:
- %5 Lidokain
- Metil Paraben
- Propil Paraben
- Polietilen Glikol 1500
- Polietilen Glikol 6000
- Propilen Glikol
Anestol Pomad Fiyatı Ne Kadar?
Normal Reçete ile yazılan Anestol Pomad’ın fiyatı 15.85TL’dir.
Anestol Pomad yan etkileri nelerdir?
Tüm ilaçlar gibi ANESTOL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. ANESTOL’ün yan etkileri diğer amid tipi lokal anesteziklerin yan etkilerine benzerdir. Bu yan etkiler genellikle doza bağımlıdır ve yüksek dozda uygulama veya ilacın gerekenden hızlı emilmesi durumunda kana geçen miktarının artmasına bağlı olarak
görülebilir. Bunun yanında aşırı duyarlılık, idiosenkrazi (nedeni bilinmeyen duyarlılık reaksiyonları) ve tolerans azalmasına bağlı yan etkiler de oluşabilir. Ciddi yan etkiler genellikle tüm vücudu etkiler (sistemik). Bu yan etkiler arasında sinirlilik, baş dönmesi, görme bozuklukları, titreme, nöbet (konvülsiyon) sayılabilir.
Yaygın olarak görülen yan etkileri arasında cilt üzerinde tahriş ve kızarıklıkla beraber kaşıntı ve döküntü görülebilir. Bu durumlarda ilaç kesilebilir veya azaltılmalıdır.
Yukarıda yan etkiler farkedildiğinde mutlaka doktora gitmelisiniz.
