Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- 1 paket kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
Kreması İçin
- 1 paket krem şanti
- yarım çay bardağı damla çikolata
- süt
- 2 adet muz
Yapılışı
Önce şeker ve yumurtayı kabarıncaya kadar çırpıyoruz sonra unu , sıvı yağı , suyu , kakaoyu , vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devama ediyoruz kekimizin kıvamı boza kıvamında olmalı geniş bir tepsiye karışımı döküyoruz . Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Ayrı bir kapta krem şantiyi çırpıyoruz kıvamı daha sert olması için sütü yarıya indirmemiz gerekiyor krem şantimiz kabardıktan sonra içine muzu ve çikolatayı ilave edip kek fırından çıkana kadar buzluğa atıyoruz .
Keki ıslatmak için 1 bardak suya yarım su bardağı şekeri ilave edip bir şerbet hazırlıyoruz , fırından çıkan kekimizi çay bardağıyla kesiyoruz , kestiğimiz parçaları şerbetle ıslatıp muzu koyuyoruz , krem şantisini ekleyip kekten kalan parçaları robottan geçirip üzerine serpiyoruz .
Yapımı zor gibi görünen basit lezzeti minik pastacıklarımız yemeye hazır AFİYET BAL ŞEKER OLSUN .:)